Біля запорізького курорту отруїлися та загинули сотні птахів і тварин

Біля запорізького курорту отруїлися та загинули сотні птахів і тварин

Фото
Укрінформ
В Якимівському районі Запорізької області, де розташований курорт Кирилівка, загинули сотні птахів та тварин. За попередньою інформацією, вони отруїлись зерном, яке використовують для боротьби з гризунами.

Про це повідомили у прес-службі Кирилівської селищної ради.

“Мисливці Кирилівської ОТГ стурбовані та обурені масовою загибеллю птахів та тварин в посадках під Лиманським, біля полів з рапсом. На місце масового отруєння тварин виїхав патруль Кирилівського підвідділу Мелітопольського відділу поліції. Правоохоронці зафіксували факт отруєння птахів та тварин, знайшли і ймовірну отруту - зерно зеленого кольору, яке вилучили з місця подій, а також прийняли заяву від мисливців”, - йдеться у повідомлені селищної ради.

Перші тушки мертвих ворон, шпаків, фазанів, куріпок мисливці знайшли ще 7 березня поблизу Лиманського у посадках біля засіяних рапсом полів. На місце події виїжджали представники Азовського первинно-мисливського колективу.

“Ми об’їхали лише одну посадку та знайшли мертвих лисиць, ворон, куріпок, канюків та шпаків. До речі, канюки та шпаки занесені у Червону книгу України. Також ми знайшли багато чумних птахів, тобто тих, які помирали і вже не могли літати”, - говорить голова мисливського колективу Роман Сердяєв.

Читайте також: Рятувальники закликають не спалювати суху траву та сміття

Мисливці запевняють, що такі випадки масового отруєння трапляються не вперше. Люди стурбовані тим, що отруту (отруєне зерно пшениці зеленого кольору для боротьби із дрібними шкідливими гризунами) використовують безконтрольно, і вона може завдати смертельної шкоди не лише тваринам та птахам, а й людям, які полюють на дичину.

Фото: krlk.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-