На Луганщині засудили за участь у псевдореферендумі двох депутатів

На Луганщині засудили за участь у псевдореферендумі двох депутатів

Укрінформ
На Луганщині суд виніс вирок двом депутатіам Гірської міської ради за участь у проведенні псевдореферендуму в 2014 році.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Луганської області.

“Прокуратурою Луганської області підтримано публічне обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно двох депутатів Гірської міської ради VI скликання за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України (умисні дії, вчинені за попередньою змовою групою осіб, направлені на зміну меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України)”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що прокурором надано достатньо ґрунтовних доказів того, що у травні 2014 року мешканки м. Гірське Попаснянського району надали добровільну згоду на участь в організації та проведенні так званого «референдуму» щодо підтримки «Акту про державну самостійність «ЛНР».

За попередньою змовою групою осіб депутати виконували функції членів так званої «виборчої комісії», роботу якої було організовано у приміщенні Будинку культури. До обов’язків обвинувачених входило заповнення відомостей та видача бюлетенів для голосування. По завершенню незаконного «референдуму» вони разом з іншими «членами комісії» брали участь у підрахунку бюлетенів та передачі їх особі для подальшого проголошення «Акту про державну самостійність «ЛНР».

Читайте також: Мешканцям окупованого Донбасу обіцяють паспорти РФ — розвідка

Оскільки під час досудового розслідування вказані особи повністю визнали свою провину у вчиненні інкримінованого їм кримінального правопорушення, щиро розкаялися, активно сприяли розкриттю злочину та викриттю інших співучасників, між ними і прокурором укладено угоду про визнання винуватості.

Вироком Попаснянського районного суду учасниць незаконного «референдуму» визнано винними у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України. Суд призначив їм покарання у вигляді 5 років позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання з іспитовим строком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-