На Луганщині пропонують створити вільну економічну зону

На Луганщині пропонують створити вільну економічну зону

Укрінформ
Народний депутат, почесний президент Луганського національного університету Віталій Курило пропонує створити в області вільну економічну зону.

Про це інформує прес-служба Луганської ОДА.

«За словами Віталія Курила, Луганська область, перш за все, потребує розвитку економіки та залучення інвестицій, і цього можна досягти лише за співпраці влади та бізнесу. Для цього держава має створити умови енергетичної безпеки, відремонтувати дороги та відновити залізничне сполучення окремих районів області», - цитує прес-служба виступ народного депутата на засіданні Ради регіонального розвитку Луганської області.

Курило озвучив пропозицію створити в області вільну економічну зону та закріпити це законодавчо на певний період. Це, на його думку, сприяло б залученню інвестицій, в тому числі й іноземних, а отже дало б швидкий поштовх економіці.

Читайте також: На Луганщині хочуть створити радіопояс національного мовлення

"Наша держава переходить на більш перспективне трирічне планування. У кінці минулого року Верховна Рада прийняла відповідний законопроект, згідно з яким ми плануємо бюджет на три роки. Те, що сьогодні відбувається перспективне планування для Луганської області, вселяє в людей впевненість та окреслює перспективу розвитку області, – зауважив народний депутат.

Оскільки переважна частина підконтрольної українській владі території Луганської області є аграрною, то сільськогосподарські підприємства потребують підтримки з боку влади. Йдеться про розвиток логістики, що дало б змогу підприємствам збільшити ринки збуту та розвинути переробку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-