На Рівненщині ОТГ отримали обладнання, що забезпечить економію світла і тепла

На Рівненщині ОТГ отримали обладнання, що забезпечить економію світла і тепла

Децентралізація
Укрінформ
Спеціальні набори енергоменеджерів отримали три ОТГ Рівненської області у межах ініціативи «Розумний енергетичний менеджмент в ОТГ».

Ініціатива впроваджується за дорученням Програми «U-LEAD з Європою» проектом GIZ «Енергоефективність у громадах ІІ» з вересня 2018 року та до кінця 2019-го, повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

«Кожен з комплектів складається з фахових інструментів для вимірювання технічних параметрів енергоефективності та є необхідним для роботи енергоменеджера. Зокрема, у наборі – лазерний далекомір, люксометр, реєстратор температури та вологості, електронний таймер-розетка тощо», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, громади Рівненщини як пілотні уже пройшли низку тренінгів та практичних заходів з муніципального енергоменеджменту і розпочали його впровадження на місцях. Очікується, що це забезпечить економію енергоспоживання на рівні мінімум 5% сукупних витрат на енергетичні ресурси.

Читайте також: Тергромади з Луганщини отримали комплекти обладнання для фіксації енергоспоживання

Поширення знань з енергоменеджменту, кращих практик та інших інформаційних матеріалів здійснюється через мережу Центрів розвитку місцевого самоврядування в усіх 24 областях України, а також через онлайн-платформу «Місто EM».

Програма "U-LEAD з Європою" фінансується спільно Європейським Союзом і державами-членами: Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-