В Україні вже створили 882 об’єднані тергромади - Зубко

В Україні вже створили 882 об’єднані тергромади - Зубко

Децентралізація
Укрінформ
В Україні створено вже 882 об’єднані територіальні громади (ОТГ) у рамках реформи децентралізації.

Про це на Раді регіонального розвитку у Бердичеві (Житомирська область) сказав віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, інформує прес-служба Мінрегіону.

«З реформою децентралізації, яка успішно розпочалася 2014 року, ми передали на місця фінанси і повноваження. Утворено вже 882 об’єднані територіальні громади, щороку зростають місцеві бюджети, розбудовується інфраструктура, зростає відповідальність на місцях», — зазначив Зубко.

Він додав, що мета України — стати регіональним лідером.

Окрім того, за його словами, Житомирщина зараз має всі можливості стати східним хабом між багатьма областями України і Білоруссю і цим варто скористатися.

«Цим потрібно скористатися у напрямку розбудови логістики, залучення інвестицій, відновлювальної енергетики так, щоб сьогодні Бердичів став справжнім логістичним вузлом між північчю і заходом України. Наша держава рухається до Європейського Союзу. Це ціль номер один, за якою у наступні 5 років ми маємо увійти до асоційованого членства у ЄС. Друге важливе питання — це захист держави. А Бердичеву, як мілітарному місту, це питання є дуже зрозумілим», — додав він.

Читайте також: На Житомирщині немає жодного району, де б не створили ОТГ – Зубко

Серед пріоритетних напрямків розвитку Житомирської області урядовець також назвав питання безпеки на вулицях, розвиток ІТ-напрямку і туризму.

Також Зубко подякував бійцям, які першими з Бердичева, поїхали на схід країни захищати незалежність, та вручив сину Єфімова Олексія, учасника бойових дій на Світлодарській дузі, медаль «Захисник Вітчизни», якою Указом Президента нагороджений його батько.

 Фото: facebook.com/zubko.gennadiy

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-