Криворізьких шахтарів-протестувальників підозрюють у теракті

Криворізьких шахтарів-протестувальників підозрюють у теракті

Укрінформ
Шахтарі Кривого Рогу піднялися на поверхню, де продовжать перемовини з адміністрацією. Водночас поліція проводить слідчі дії щодо їх причетності до можливого теракту.

Про це повідомив голова Незалежної профспілки гірників України і Конфедерації вільних профспілок України Михайло Волинець на своїй сторінці у Facebook.

"На пропозицію адміністрації шахт «Тернівська» й «Гвардійська», гірники цих двох шахт та копальні «Жовтнева», які протестують під землею, виїхали на поверхню для ведення перемовин із сформованими вимогами, а саме: підвищення заробітної плати та побудова соціального діалогу у трикутнику трудовий колектив - профспілка - адміністрація підприємства", - зазначив Волинець.

Він додав, що здивований тим, що на всі три шахти «Тернівська», «Гвардійська» й «Жовтнева» хтось викликав поліцію, яка прямо зараз проводить слідчі дії щодо причетності шахтарів до здійснення теракту».

«Якщо це зробила адміністрація, то це просто залякування й це означає, що до початку соціального діалогу ще далеко», - наголосив голова профспілки.

Волинець переконаний, що така спроба залякати шахтарів неодмінно погіршить довіру людей до адміністрації та силових структур, а також приверне увагу світових профспілок.

Читайте також: У Кривому Розі шахтарі не залишають забою, вимагаючи підвищення зарплати

Як повідомляв Укрінформ, у Кривому Розі 44 гірники шахти «Жовтнева» Криворізького залізорудного комбінату залишилися на глибині 1115 м. Також, у знак солідарності, 77 гірників залізорудної шахти «Тернівська» теж залишилися під землею на глибині 1350 м. Вони вимагають підвищення заробітної плати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-