В Яремче польські та українські рятувальники провели спільні навчання

В Яремче польські та українські рятувальники провели спільні навчання

Укрінформ
У місті Яремче рятувальники з Львівської, Івано-Франківської та Закарпатської областей провели спільні навчання щодо гасіння пожеж на туристичних об'єктах.

Про це повідомляє управління ДСНС в Івано-Франківській області.

«5 березня в місті Яремче відбулися спільні навчання в рамках проекту «Спільний захист людей та навколишнього середовища шляхом створення українсько-польської системи попередження та реагування на катастрофи в Карпатському Єврорегіоні», - йдеться в повідомленні.

Навчання стосувалося гасіння пожеж на об’єктах туристичної інфраструктури.

За тактичним задумом навчань, внаслідок несправності котла на твердому паливі стався вибух піролізних газів, руйнування повністю приміщення котельні та горіння залишків конструкцій.

За легендою, під завалами котельні травмовано оператора та ще двох працівників. Внаслідок вибуху вогонь розповсюдився по утеплювачу зовнішньої стіни будівлі «Реабілітаційного центру» в приміщення на третьому поверсі, де 5 людей відрізані від основних шляхів евакуації та просять про допомогу.

Читайте також: В Україні вперше показали 100-літні документи, пов’язані з родиною Франка

Як повідомили кореспонденту Укрінформу у прес-службі управління ДСНС в Івано-Франківській області, загалом у навчанні взяли участь близько 70 рятувальників, які застосовували 9 одиниць техніки.

Проект «Спільний захист людей та навколишнього середовища шляхом створення українсько-польської системи попередження та реагування на катастрофи в Карпатському Єврорегіоні» реалізується Асоціацією органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати – Україна» у партнерстві з Головним управлінням ДСНС України у Львівській області, Управлінням ДСНС України в Івано-Франківській області, Управлінням ДСНС України у Закарпатській області і Воєводською комендатурою Державної пожежної служби в Ряшеві за фінансової підтримки Європейського Союзу в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь - Україна 2014-2020.

Метою проекту є підвищення рівня безпеки в карпатському регіоні шляхом зміцнення регіональних служб пожежної охорони та надзвичайних ситуацій, скорочення часу реагування на катастрофи в гірській місцевості.

Бюджет проекту складає 1 842 438,00 євро (у тому числі грант ЄС – 1 658 174,20 євро).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-