На львівській Ратуші повісили банер на підтримку полонених моряків

На львівській Ратуші повісили банер на підтримку полонених моряків

Укрінформ
У Львові на фасаді Ратуші вивісили банер на підтримку українських військових моряків, які перебувають у російському полоні.

Про це повідомляє прес-служба міськради.

«Банер на підтримку українських військових моряків, які перебувають у російському полоні, вивісили на фасаді міської Ратуші у Львові. На банері зображений прапор військово-морських сил України із хештегом #freeUkrainianSailors та написом «Звільнити українських моряків із полону Кремля», - зазначено у повідомленні.

Минає 100 днів, відколи українські військові моряки перебувають у полоні Кремля. У такий спосіб львів`яни висловлюють свою солідарність із бранцями Кремля та вимогу до української влади про рішучі дії щодо звільнення полонених. Львів засуджує дії агресора і сподівається на підтримку міжнародної спільноти.

«Цим банером громада міста Львів демонструє свою позицію — ми за негайне визволення українських військових моряків, які вже понад 100 днів поневіряються в Росії. Росія — це країна несвободи, агресор. Банером на Ратуші ми апелюємо до всіх урядів світу, до дипломатичних установ усіх іноземних держав про підтримку і визволення наших моряків”,- прокоментував в.о. директора департаменту «Адміністрація міського голови» Євген Бойко.

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада 2018 року російські військові біля берегів Криму обстріляли і захопили три кораблі Військово-морських сил України — катери «Бердянськ» і «Нікополь» і буксир «Яни Капу», які прямували з Одеси до Маріуполя, а також їх екіпажі. У полон потрапили 24 українці, троє з них були поранені.

Читайте також: До полонених моряків підселили «спеціальних» співкамерників — Полозов

Підконтрольні Росії «суди» в окупованому Криму заарештували на два місяці всіх затриманих українських моряків за обвинуваченням за ч. 3 ст. 322 Кримінального кодексу РФ (незаконний перетин кордону). Зараз всі вони знаходяться в СІЗО «Лефортово».

15 і 16 січня Лефортовський суд Москви прийняв рішення подовжити на три місяці арешт полоненим українським морякам.

Фото: Львівська міська рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-