Запоріжжяобленерго погасило заборгованість із заробітної плати

Запоріжжяобленерго погасило заборгованість із заробітної плати

Укрінформ
Ліквідовано заборгованість із зарплати перед працівниками ПАТ «Запоріжжяобленерго», яка почала накопичуватися ще восени 2016 року.

Про це повідомили у прес-службі енергокомпанії.

"Шляхом надзвичайно жорстокої економії протягом декількох місяців нам вдалося погасити заборгованість із зарплати, яка становила на 01.07.2018 року 351 млн грн. На сьогодні боргів із зарплати перед співробітниками, які працюють, у ПАТ«Запоріжжяобленерго» немає", - сказала в.о. гендиректор підприємства Олена Ангелова.

За її словами, стабілізується й кадрова ситуація - тільки за січень-лютий 2019 року до ПАТ «Запоріжжяобленерго» прийнято на роботу 170 осіб, і з кожним днем ​​кількість тих, хто бажає працевлаштуватися у компанію, зростає.

Як зазначили в Запоріжжяобленерго, вийти на "адекватні алгоритми фінансування господарської діяльності" їм вдалося завдяки системній роботі з боржниками енергокомпанії. Таким чином ПАТ «Запоріжжяобленерго» вдалося майже удвічі скоротити свою заборгованість перед ДП «Енергоринок» за активну електроенергію, забезпечивши 100% -вий рівень розрахунків за електроенергію, куплену у 2018 році, і погасивши також частину раніше накопиченої реструктуризованої заборгованості.

"Є певний прогрес і в непростих взаєминах з нашим ключовим боржником - Запорізьким титаномагнієвим комбінатом. Зокрема, завдяки цілеспрямованим діям нашого юридичного департаменту, нам нарешті вдалося домогтися від Державної виконавчої служби стягнення з ЗТМК у примусовому порядку за рішенням суду частини заборгованості за електроенергію в розмірі 65 млн грн", - повідомила в.о. гендиректора ПАТ «Запоріжжяобленерго».

В енергокомпанії зазначають і ряд інших проблем, що призводять до накопичення боргів Запоріжжяобленерго.

Читайте також: Активні підприємства Донеччини цьогоріч наростили борги із зарплати на 12%

Перебої з виплатою зарплати в ПАТ «Запоріжжяобленерго» почалися восени 2016 року. З вересня 2017-го борг набув загрозливих масштабів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-