На Київщині тергромадам повернули землю колишньої школи-інтернату

На Київщині тергромадам повернули землю колишньої школи-інтернату

Укрінформ
Територіальним громадам Згурівського району Київщини повернули 2 га землі колишньої школи-інтернату.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

“Згурівським районним судом Київської області задоволено позовні вимоги прокуратури Київської області щодо повернення до комунальної власності земельної ділянки площею 2 га колишньої школи-інтернату для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування”, - йдеться у повідомленні.

Так, під час розгляду справи судом встановлено, що у 2016 році Головним управлінням Держгеокадастру у Київській області без наявності на те повноважень було видано накази про передачу у власність фізичній особі із земель сільськогосподарського призначення цю земельну ділянку для ведення особистого селянського господарства.

Читайте також: У Чоповицькій ОТГ на Житомирщині запускають соціальне таксі

Встановлено, що вказана земля належить до спільної власності тергромад сіл та селищ Згурівського району в особі Згурівської РДА та перебуває на балансі відділу освіти Згурівської РДА.

Тож, як зазначили у прокуратурі, завдяки вжитим заходам прокуратурою області суд визнав недійсними накази Головного управління Держгеокадастру у Київській області про надання у власність земельної ділянки та витребував земельну ділянку з незаконного володіння.

 Фото: zgurivka-rda.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-