На Вінниччині стартував міжнародний проект JORNEY

На Вінниччині стартував міжнародний проект JORNEY

Укрінформ
На Вінниччині у понеділок стартував міжнародний проект з підтримки молодіжного підприємництва на селі JORNEY який фінансується програмою ЄС ERASMUS+.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила керівник проекту Joint Organization to Unite Rural Netvorks of Entrepreneurial Youth – JORNEY («Спільні зусилля з об’єднання мереж підприємницької молоді із сільської місцевості»), заступник керівника секретаріату Вінницької обласної Асоціації органів місцевого самоврядування Ольги Олійник.

«Сьогодні у Вінниці відбулась стартова зустріч, під час якої представникам влади, бізнесу, державного сектору, громадськості, представникам місцевих вишів і потенційним учасникам – молоді сільській місцевості ми розповіли про спрямованість проекту, його мету та значимість, зокрема, для Вінниччини. JORNEY об’єднує представників партнерських організацій з шести країн - Франція, Італія, Грузія, Азербайджан, Україна та Польща. Для усіх цих країн є спільною проблема безробіття у сільській місцевості. Метою проекту є стимулювання самозайнятості сільської молоді за рахунок започаткування власної справи», - наголосила Олійник.

За її словами, цільовою аудиторією проекту є молоді люди віком від 19 до 30 років, а також їхні майбутні ментори, яких навчатимуть у ході проекту. Також під час проекту планується створення сайту, який буде ресурсом для онлайн-навчання за освітнім курсом, розробленим європейськими партнерами проекту. Ті, хто за підсумками навчання матиме успішні результати, отримають менторську підтримку. Тобто, авторів цікавих ідей для створення власної справи навчатимуть писати бізнес-плани, підкажуть де взяти гроші для її реалізації і отримуватимуть різноманітні консультації.

У країнах Східного партнерства у проект усього будуть залучені понад 300 учасників, в тому числі 123 – на Вінниччині. Понад сто будуть злучені до клубів молодих підприємців, які будуть створюватись у межах проекту. На Вінниччині перші з них організують на базі обласної Асоціації органів місцевого самоврядування у партнерстві з Агенцією регіонального розвитку.

Читайте також: На Вінниччині уперше запровадили тимчасовий відпочинок для батьків дітей з інвалідністю

Учасники проекту побувають в європейських країнах, де зможуть познайомитися з європейськими практиками сільського підприємництва безпосередньо.

Проект Joint Organization to Unite Rural Netvorks of Entrepreneurial Youth – JORNEY триватиме 23 місяці. Він фінансується програмою Європейського Союзу ERASMUS+, яка виділила на його реалізацію 150 тисяч євро. Ще 50 тисяч профінансують країни-учасниці проекту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-