У Маріуполі на дві години перекрили проспект через високі ціни на проїзд

У Маріуполі на дві години перекрили проспект через високі ціни на проїзд

Фото
Укрінформ
У неділю на Театральній площі Маріуполя зібралися жителі міста, щоб висловити протест проти підвищення цін на проїзд у міському транспорті. Після мітингу вони на дві години перекрили проспект Миру.

Про це повідомляє сайт 0629.

"Серед вимог, які мітингувальники висували міській владі - оприлюднити обґрунтування підвищення цін на проїзд економічними розрахунками; підвищення якості послуг і комфорту перевезення у комунальному транспорті та в маршрутних таксі; перевірка громадського транспорту і державних автомобілів чиновників на викиди СО2, контроль за графіком руху автотранспорту, монетизація пільг і скасування підвищення тарифу на проїзд у міському громадському транспорті", - йдеться у повідомленні.

Через дві години після початку акції протесту до мітингувальників приїхали директор департаменту транспорту і зв'язку Маріупольської міської ради Василь Клат і заступник міського голови Сергій Захаров.

«Дефіцит транспорту становить понад 100 одиниць, потрібно виплачувати працівникам ТТУ заробітну плату. Крім того у рамках транспортної реформи буде закуплено понад 70 одиниць транспорту. Наприкінці березня будуть проведені тендери», - заявив Клат.

Крім того, за словами Захарова, в ТТУ не вистачає водіїв, а на проїзд пільговиків з бюджету виділяється 190 млн грн.

О 15:00 мітингувальники розблокували дорогу. Рух проспектом Миру відновився.

Як повідомлялося, 22 лютого на засіданні виконавчого комітету Маріупольської міськради було прийнято рішення про підвищення з 1 березня вартості проїзду в громадському комунальному і приватному транспорті на 2 грн - до 8 грн.

Читайте також: У Дніпрі придбають 44 нових тролейбуси завдяки кредиту ЄБРР

За інформацією Маріупольської міської ради, розміщеної у соцмережі Facebook, за два дні у Маріуполі в чотири рази збільшилися продажі проїзних квитків. Таким чином жителі скористалися можливістю заощадити кошти на проїзд. Разова поїздка за проїзним квитком обійдеться маріупольцям у 5,50 грн, для школярів і студентів - 2,75. Вартість квитка, який діє протягом місяця з дати придбання, становить 330 грн, а для школярів і студентів - 165 грн. Його дія поширюється на весь комунальний транспорт: тролейбуси, автобуси і трамваї.

Фото: 0629.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-