У Миколаєві вручили підозри фігурантам

У Миколаєві вручили підозри фігурантам "маргаринового скандалу"

Укрінформ
У Миколаєві слідчі вручили повідомлення про підозру у скоєнні злочину трьом фігурантам "маргаринового скандалу".

Про це повідомили у відділі комунікації ГУ Національної поліції України в Миколаївській області.

"2 березня слідчі Слідчого управління ГУНП України в Миколаївській області на підставі зібраних доказів під процесуальним керівництвом прокуратури повідомили про підозру у скоєнні злочинів особам, відповідальним за неналежне харчування дітей в навчальних закладах", - йдеться у повідомленні.

Директор комунального виробничого підприємства по організації харчування в навчальних закладах обґрунтовано підозрюється у службовій недбалості. Це спричинило тяжкі наслідки, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України, заявляють у поліції.

Засновник та директор "Прод-Юг" обґрунтовано підозрюється у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

Засновник та директор підприємства "Сонед" обґрунтовано підозрюється у незакінченому замаху на заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому в особливо великих розмірах, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 15, ч. 5 ст. 191 КК України.

У зв’язку з тим, що місце перебування вказаних осіб не встановлене, вони не виходять на зв'язок та не йдуть назустріч слідству, вручити підозри безпосередньо цим особам не вдалось, зауважують у повідомленні поліції. Підозри було вручено за місцем реєстрації осіб (постачальникам) та за місцем роботи (виконувачу обов’язків директора КОП). Також передані повістки на виклик до слідчого.

Якщо у призначений час підозрювані не з’являться, їх буде оголошено в розшук та поліцією будуть вжиті вичерпні заходи щодо встановлення їхнього місцеперебування та примусового доставлено до суду для обрання міри запобіжного заходу.

Читайте також: Після “маргаринового скандалу” у Миколаєві перевіряють продукти для шкіл і садків

Як уже повідомляв Укрінформ, 20 лютого поліція провела 135 обшуків у на території трьох міст України (Миколаїв, Хмельницький та Одеса) в рамках кримінального провадження щодо неналежного харчування у навчальних закладах Миколаєва.

У слідства є підстави вважати, що службовці кількох підприємств, діючи за попередньою змовою, заволоділи коштами з місцевого бюджету на загальну суму щонайменше понад 7 мільйонів гривень. Вони постачали до навчальних закладів міста Миколаєва продукцію невідповідної якості. Зокрема, встановлено, що частка молочних жирів у вершковому маслі замість необхідних 72,5-73% складала менш як 1%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-