Приклади якісних змін просувають українську ідею на окуповані території – Президент

Приклади якісних змін просувають українську ідею на окуповані території – Президент

Укрінформ
Якісними змінами життя та економічним зростанням держава зможе просувати українську ідею на окуповані території.

На цьому наголосив Президент Петро Порошенко під час виступу на Раді регіонального розвитку Донецької області, повідомляє прес-служба глави держави.

Порошенко зазначив, що, поцікавився тим, що розповідають люди, які приїжджають на підконтрольну Україні територію з тимчасово окупованої, адже там вони перебувають під впливом пропаганди 24 години на добу.

"Відповідь бійців була наступною: “Вони вже точно розчаровані в “русском мире”. А в якості однієї з основних причин кажуть: “Так ми їздимо до Маріуполя і на власні очі бачимо, як змінився Маріуполь - нові дороги, нове освітлення, нові школи, нові лікарні, відремонтовані, нові дитячі садки. Це важливо. Але уявіть собі – там солдати ходять по вулицях без автоматів, і вони поголені, а не з бородами. І вони не хапають людей і не везуть “на підвал”, і немає комендантської години, і не вимикають світло... І у магазини вони заходять не для того, щоб набрати бухла, як вони кажуть, а купити звичайні товари”, - розповів Президент.

Він додав, що “отак поглядами, розповідями звичайної людини ти розумієш яка величезна прірва відділяє життя на окупованій території і життя на звільненій території, життя у Маріуполі”.

Порошенко подякував всім, хто в Маріуполі працює на реалізацію сценарію якісних змін, які вже є прикладом для людей, котрі вимушені жити на окупованих територіях.

Читайте також: ЄС розглядає конкретні варіанти підтримки Азовського регіону - Порошенко

“Із багатьох змін складається для сотень тисяч, якщо не мільйонів, вимушених проживати на окупованій території, абсолютно інша картинка – картинка єдності, картинка здатності долати найбільші перешкоди. Це картинка великих можливостей, які ми можемо, повинні реалізувати і точно реалізуємо, якщо будемо разом”, - наголосив Порошенко.

На думку глави держави нині в нас є всі підстави ставити абсолютно амбітну мету. “Мету, якою ми хочемо і точно будемо мати державу Україна: державою-лідером, державою – країною вільних. ... Державою вільних, заможних і щасливих людей”, - підкреслив Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-