У Харкові знищили фугасну авіабомбу часів Другої світової

У Харкові знищили фугасну авіабомбу часів Другої світової

Укрінформ
У Харкові під час ремонтних робіт по вул. Малиновського у котловані було виявлено фугасну авіабомбу ФАБ-100 часів Другої світової війни.

“1 березня до Служби порятунку надійшло повідомлення від комунальних служб Харкова про те, що під час проведенні ремонтних робіт по вул. Малиновського, 7 у котловані був виявлений іржавий металевий предмет схожий на боєприпас. До місця виклику відразу прибули фахівці Державної служби з надзвичайних ситуацій, ідентифікували виявлений предмет як авіаційну бомбу ФАБ 100 часів Другої світової війни та викликали піротехнічний підрозділ аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС у Харківській області”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що до прибуття піротехніків працівниками Нацполіції було організовано охорону та огородження місця знахідки.

Читайте також: На Донеччині при дорозі знайшли майже 30 снарядів

За годину до місця виклику прибули сапери ДСНС, вилучили вибухонебезпечний предмет з котловану, завантажили до спеціального піротехнічного автомобіля та вивезли на спеціальний полігон для знищення.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-