Через сутички у Херсонській мерії поліція склала два адмінпротоколи

Через сутички у Херсонській мерії поліція склала два адмінпротоколи

Укрінформ
Поліцейські склали адмінпротоколи про дрібне хуліганство щодо двох учасників сутички на сьогоднішній сесії Херсонської міської ради. Конфлікт виник через перейменування вул.Лютеранської на честь Катерини Гандзюк.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

"Сьогодні під час засідання сесії Херсонської міської ради відбулася штовханина між прибічниками та противниками перейменування вулиці Лютеранської. Один з чоловіків виривав плакат, жінка обливала водою присутніх... Цих учасників конфлікту було доставлено до органів поліції та у їх відношенні складено адміністративні протоколи за ст.173 Кодексу України про адміністративні правопорушення "Дрібне хуліганство", - йдеться у повідомленні.

Загалом, зазначили правоохоронці, працівники поліції не допустили грубих порушень публічного порядку, вони чергували і у сесійній залі, і біля будівлі міської ради. Наразі до поліції не надходили звернення громадян про спричинення їм тілесних ушкоджень.

"Якщо такі заяви надійдуть, то будемо приймати рішення про відкриття кримінальних проваджень. Також ми проаналізуємо всі записи з камер відеоспостереження і дамо правову оцінку діям кожного громадянина, який вчиняв протиправні дії у приміщенні Херсонської міської ради. Наразі ситуація стабільна, сутички припинені, конфліктів немає. До медзакладів, як мені відомо, з тілесними ушкодженнями ніхто не звертався. Кількість поліцейських була достатньою і обґрунтованою, щоб не допустити скоєння грубих правопорушень", - зазначив начальник Херсонського відділу поліції Олександр Говорун.

Читайте також: У Херсоні через перейменування вулиці на честь Гандзюк зірвали сесію міськради

Як повідомляв Укрінформ, у Херсоні через перейменування вулиці Лютеранської на вулицю Катерини Гандзюк вдруге зірвали продовження сесії міської ради.

На сесії міськради Херсона, яка проходила 22 лютого, депутати проголосували за перейменування вулиці Лютеранської на вулицю Катерини Гандзюк.

31 липня 2018 року в.о. керуючого справами виконавчого комітету міської ради, радницю міського голови, активістку Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою біля під'їзду її будинку у Херсоні. Опіками було уражено 30% тіла. Гандзюк перенесла кілька операцій, але 4 листопада 2018 року померла.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-