Другий етап децентралізації: Мінрегіон і Рада донорів узгодили завдання

Другий етап децентралізації: Мінрегіон і Рада донорів узгодили завдання

Укрінформ
Міністерство регіонального розвитку та Рада донорів, яка об’єднує проекти та програми міжнародної технічної допомоги з підтримки процесів децентралізації в Україні, узгодили спільні завдання для реалізації ІІ етапу децентралізації.

Зокрема це стосується законопроектів, які внормують засади адміністративно-територіального устрою України та встановлять суб’єкта, який матиме повноваження приймати рішення щодо визначення територій територіальних громад сіл, селищ, міст, повідомляє портал "Децентралізація".

«Є ряд інших законопроектів. Частина з них давно у парламенті очікують свого розгляду, частина - на стадії їх схвалення урядом. Ще низка проектів законів розробляється. Але без визначення правових засад адмінтерустрою і повноважного суб’єкта, що визначатиме території громад сіл, селищ, міст, рухатися буде складно. Тим більше, що в цьому році двічі будуть проходити загальнодержавні вибори – президентські, а потім парламентські», - сказав перший заступник міністра регіонального розвитку В’ячеслав Негода.

Читайте також: Працівники соцзахисту 234 ОТГ отримали техобладнання

Представники міжнародної спільноти висловили готовність і надалі спільно втілювати децентралізацію в Україні та підтримали відповідний план дій. Вони також наголосили на необхідності продовження тісної співпраці з парламентом, від рішень якого залежить прийняття законів – основи реформи.

Наступне засідання Ради донорів заплановане на ІІІ декаду травня.

 Фото: decentralization.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-