У Житомирі закрили школу через спалах кишкової інфекції

У Житомирі закрили школу через спалах кишкової інфекції

Укрінформ
У Житомирі на тиждень призупинили навчання у ЗОШ №28 ім. гетьмана Виговського через випадки гастроентероколіту серед учнів.

Відповідне рішення ухвалила міська комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуації, повідомляє Житомирська міськрада.

«Рішення про призупинення навчального процесу на 7 днів прийнято у зв’язку із зареєстрованими 28 лютого випадками гастроентероколіту серед учнів загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №28 м. Житомира імені гетьмана І.Виговського», - йдеться у повідомленні.

За словами директора дитячої лікарні імені В.Й. Башека Володимира Галайби, станом на 1 березня до медзакладу зі скаргами, пов’язаними із розладами травлення, звернулися 11 дітей, 4 з яких проходять лікування у стаціонарі, інші – лікуються амбулаторно. Хворі перебувають у стані середньої важкості.

Читайте також: У конотопській школі розпилили газовий балончик - постраждали діти

Експерти Держпродспоживслужби та лабораторного центру перевірили харчоблок їдальні, де відібрали 11 проб харчових продуктів, 2 проби продовольчої сировини, 5 проб питної води та 30 проб змивів, а також провели бактеріологічне обстеження 8 працівників їдальні.

За попередніми висновками, у навчальному закладі затверджене примірне меню дотримується. На всі продукти є документи, що засвідчують їх якість та безпечність.

Наразі в школі проведено заключну дезінфекцію в їдальні та місцях загального користування.

Висновки за результатами бактеріологічних та вірусологічних досліджень очікуються через 5 днів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-