Доходи на одного мешканця тергромад Миколаївщини зросли на 39%

Доходи на одного мешканця тергромад Миколаївщини зросли на 39%

Децентралізація
Укрінформ
Середній показник власних доходів на одного мешканця усіх 28-ми об’єднаних територіальних громад Миколаївщини за підсумками 2018 року збільшився на 1123 грн, або на 39%, та склав трохи більше 4 тисяч грн.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у Миколаївському Центрі розвитку місцевого самоврядування, створеному за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону.

«За підсумками 2018 року середній показник надходжень власних доходів на одного мешканця по 28-ми ОТГ області збільшився на 1123 грн, або на 39%, та склав 4003 грн. Причому у 9 громад, утворених у 2017 році, цей показник зріс у 2,7 раза і склав 3481 грн», - йдеться у повідомленні.

Серед ОТГ Миколаївщини 22 громади отримують з державного бюджету базову дотацію, 5 перераховують реверсну дотацію. Найвищий рівень дотаційності у Воскресенській громаді, у якої обсяг базової дотації у загальній сумі доходів становить 33,4%.

Читайте також: На Миколаївщині створюють комфортні умови для навчання в опорних школах

Найбільша питома вага видатків на утримання апарату управління у власних ресурсах ОТГ (без урахування трансфертів) припадає на бюджет Воскресенської ОТГ – 34,6%, найменша – на Галицинівську – 10,6%.

Середній розмір капітальних видатків на одного мешканця (без урахування власних надходжень бюджетних установ) по всіх ОТГ області склав 1349 грн. Найбільша їх сума у Михайлівській ОТГ – 4524 грн, найменша - у Доманівській ОТГ – 313 грн.

Програма «U-LEAD з Європою» спільно фінансується Європейським Союзом та державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-