Підозрювану у вбивстві екс-депутата Сумської міськради арештували заочно

Підозрювану у вбивстві екс-депутата Сумської міськради арештували заочно

Укрінформ
Вдові екс-депутата Сумської міськради Анатолія Жука, яку підозрюють у його вбивстві, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою - поки що заочно.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила прес-секретар прокуратури Сумської області Наталія Науменко.

«За клопотанням прокуратури рішенням слідчого судді Зарічного районного суду міста Суми від 27 лютого 2019 року підозрюваній у вбивстві Анатолія Жука заочно обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. До цього підозрювану оголошено в розшук, зокрема по лінії Інтерполу, та надано дозвіл на її затримання. Прокуратура готує запит до компетентних органів Російської Федерації про видачу вказаної особи», - розповіла Науменко.

Як повідомлялося, 2 серпня 2018 року в Сумах на подвір’ї власного приватного будинку чоловік натрапив на тіло свого сина - 35-річного Анатолія Жука, який був головою громадської організації, депутатом Сумської міської ради 6-го скликання та екс-директором Департаменту містобудування та земельних відносин Сумської міської ради. На тілі потерпілого виявлено два вогнепальні поранення, поруч знайдено пістолет.

Читайте також: Після вбивства екс-депутата Сумської міськради зникли його дружина і дочка

У ході слідства, на переконання правоохоронців, зібрано достатньо вагомі докази того, що цей злочин скоїла 31-річна дружина Жука - Ганна. 8 серпня 2018 року жінка разом із дитиною та водієм, з яким мала близькі стосунки, перетнула державний кордон України поза пунктом пропуску та виїхала до Російської Федерації.

7 вересня 2018 року, прокуратурою спільно зі слідчим управлінням поліції у спосіб, передбачений КПК України, Ганні Жук оголошено про підозру. Її дії кваліфіковано за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство), ч. 2 ст. 194 (умисне пошкодження майна), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) КК України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі терміном від семи до п’ятнадцяти років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-