На проплачені акції в Одесу їхали ультрас

На проплачені акції в Одесу їхали ультрас "Динамо" — поліція

Укрінформ
Групою чоловіків, які їхали для участі в проплачених акціях в Одесі та були затримані на під'їздах до міста, виявилися ультрас "Динамо".

Про це повідомив у Facebook радник начальника Головного управління нацполіції в Одеській області Руслан Форостяк.

Він нагадав, що поліція Одеської області 26 лютого зупинила на під'їздах до Одеса "групу незрозумілих молодиків, які обґрунтовано підозрювались в намірах здійснити провокації".

"Як з'ясувалося, більшість із них - це ультраси "Динамо", одне з крил, серед яких, до речі, було семеро неповнолітніх", - зазначив Форостяк.

Він додав, що з цих осіб взяли письмові пояснення, вилучили спецзасоби та травматичну зброю в рамках розпочатого досудового слідства за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Читайте також: Затриманим дорогою до Одеси “тітушкам” обіцяли по 800 гривень

"На декого з цих "туристів" було складено адміністративні протоколи за ознаками правопорушення, передбаченого ст. 185 прим. 1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення порядку організації мирних зібрань, мітингів та демонстрацій)", - додав він.

Форостяк також зазначив, що оскільки "особи відмовилися від попередніх намірів проводити дії, пов'язані з порушенням громадської безпеки, то утримувати їх більше ніж три години у правоохоронців законних підстав вже не було, вони попрямували назад додому".

За словами Форостяка, з'ясувалося, що візит, який вони планували, не має відношення до виборчого процесу та не пов'язаний з політикою.

"Крім того, з правоохоронцями вийшла на контакт та взяла на себе відповідальність за ці дії, як і вбачалося раніше, організація "Традиції та порядок". За словами (її) керівника, вони усвідомили та визнають недопустимість таких дій та запевняють, що їхали тільки протестувати "проти корупціонерів", не знаючи, що в Одесі з візитом можновладці та офіційні делегації, ...тож на майбутнє будуть діяти виключно в межах та в спосіб, передбачений законом", - повідомив Форостяк.

Як повідомляв Укрінформ, 26 лютого на під’їздах до Одеси поліцейські зупинили автобуси з чоловіками, які їхали для участі в проплачених акціях. Згодом одеські правоохоронці, з'ясували, що до проплаченої акції з метою блокування автомагістралі можуть бути причетні ділки від будівельного бізнесу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-