На Закарпатті на честь президента Карпатської України назвали вулицю і створять музей

На Закарпатті на честь президента Карпатської України назвали вулицю і створять музей

Укрінформ
Сесія Келечинської сільської ради (Міжгірський район) прийняла рішення назвати на честь президента Карпатської України Августина Волошина центральну вулицю.

Це рішення прийняли, аби вшанувати Героя України до 80-річчя Карпатської України, яке відзначатиметься 15 березня, повідомляє прес-служба Закарпатської ОДА.

“Сесія Келечинської сільської ради (Міжгірський район) прийняла рішення назвати на честь президента Карпатської України Августина Волошина центральну вулицю. Це рішення стало відповіддю на лист Геннадія Москаля з проханням вшанувати Героя України до 80-річчя Карпатської України, яке відзначатиметься 15 березня. А ініціатива з найменування вулиці належить владиці Віктору (Бедю), який направив відповідного листа голові Закарпатської облдержадміністрації.” - йдеться в повідомленні.

Президент Карпатської України Августин Волошин народився в Келечині 17 березня 1874 року. Він став першою особою, посмертно удостоєною найвищою державною нагородою – Герой України.

“Цього року річниця Карпатської України відзначатиметься на державному рівні. Таке рішення на наше прохання прийняла Верховна Рада України, зараз готується відповідне розпорядження Кабінету міністрів України”, - сказав голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

Читайте також: До 80-річчя Карпатської України на Закарпаття їде фест "Історія:UA"

За його словами, у найближчій перспективі планується побудова на малій батьківщині Августина Волошина – в селі Келечин – музей президента Карпатської України. За ідеєю, це буде дерев’яна хата на зразок тієї, в якій колись народився Августин Волошин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-