На Миколаївщині збудують сучасний біогазовий комплекс з виробництва теплоенергії

На Миколаївщині збудують сучасний біогазовий комплекс з виробництва теплоенергії

Укрінформ
На Миколаївщині збудують сучасний біогазовий комплекс для виробництва екологічної теплової енергії потужністю у 3000 кВт.

Про це повідомляє прес-служба Миколаївської ОДА.

«Вже цього року на Миколаївщині розпочнеться реалізація унікального проекту з виробництва альтернативної енергетики - будівництво сучасного біогазового комплексу для виробництва екологічної теплової енергії. Тут буде створено близько сотні робочих місць на період будівництва та ще 25 - після введення його в експлуатацію», - сказав голова Миколаївської обласної державної адміністрації Олексій Савченко.

За його словами, проект буде реалізовано в межах Первомайської селищної ради Вітовського району. Компанія-інвестор ТОВ «АГРОМИР» планує побудувати біогазовий комплекс потужністю у 3000 кВт безпосередньо біля постачальника сировини - цукрового заводу ТОВ «Юкрейніан Шугар Компані».

«Сьогодні питання використання альтернативних джерел для виготовлення енергії – одне з найактуальніших у всьому світі. Переконаний, що біогазові установки повинні стати важливою складовою енергетичного та промислового комплексів. Їх переваги беззаперечні: це не лише отримання палива, яке можна використовувати для виробництва електроенергії, інших промислово-побутових потреб виробничих комплексів, а й вирішення питання утилізації відходів – замість витрат на їх вивезення та захоронення підприємство отримує додатковий прибуток. При цьому місцева громада буде забезпечена новими робочими місцями та матиме суттєві надходження до бюджету», - наголосив Савченко.

Читайте також: Українська енергетика стала прогнозованою для інвестора - Кістіон

Він також запевнив, що інвестор пообіцяв під час будівництва установки використовувати найновіші розробки й технології європейських лідерів щодо переробки біомаси. А продуктами переробки бурякового жому будуть електроенергія та тепло, тобто, виробництво біогазу буде майже безвідходним, адже підприємство одночасно також вироблятиме безпечні та якісні органічні добрива.

Окрім того, інвестор взяв на себе цілу низку соціальних зобов’язань, які покращать життя мешканців місцевої громади.

Зокрема, облаштувати на території селищної ради полігон твердо-побутових відходів, забезпечити вуличне освітлення, відремонтувати ділянку дороги до біостанції. Крім того, добудувати і здати в експлуатацію багатоповерховий житловий будинок (довгобуд більше 25 років) в межах селищної ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-