Від вибуху гранати в Одесі загинув учасник АТО

Від вибуху гранати в Одесі загинув учасник АТО

Укрінформ
В Одесі від вибуху гранати загинув відомий місцевий активіст, колишній учасник АТО.

Про це у Facebook повідомив радник очільника поліції Одещини Руслан Форостяк.

"Як з'ясувалося, чоловік зберігав у себе вдома цілий арсенал небезпечних іграшок, серед яких - ручні гранати різних типів, запали та боєприпаси до вогнепальної зброї. Позавчора ввечері, посварившись з мамою, він вирушив до селекційного інституту де приблизно о 23:00 пролунав вибух", - написав Форостяк.

За його словами, вибух був не потужний, сусіди та очевидці вирішили, що це вибухнула петарда, тож не надали належної уваги, а вже вранці виявили тіло.

Форостяк зазначив, що за попередніми даними, вибухнула РГД-5, яку чоловік тримав у правій руці, а кільце від неї - у лівій.

Читайте також: В Одесі внаслідок вибуху гранати загинув чоловік

"Виникає питання як колишній атовець, що мав би знатися на зброї, допустив вибух гранати в руках? Попередню відповідь на це питання можливо надає той факт, що серед знайдених поліцейськими запалів виявлено один з "підрізаною" запобіжною чекою, при застосуванні такого запалу, чека не працює, тож ймовірно в руках у загиблого опинилася граната саме з таким запалом, що і привело до трагедії. Але остаточну відповідь на це питання та на інші дасть офіційне слідство, яке триває", - зазначив він.

За даними ЗМІ, загиблий - Сергій Барс, відомий одеський активіст, член Одеської морської самооборони, учасник Революції Гідності і війни на Сході України, колишній військовослужбовець 72-й мехбригади.

Перше фото: Думская

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-