Суд перевіряє, чи не втік наркобарон Яцишин за кордон

Суд перевіряє, чи не втік наркобарон Яцишин за кордон

Укрінформ
Судове засідання у справі підозрюваного у керівництві бандитським угрупуванням Яна Яцишина, справа якого зараз слухається в Житомирському апеляційному суді, вкотре перенесли. Цього разу - аби перевірити, чи перетинав він державний кордон України.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у прес-службі Житомирського апеляційного суду.

«За клопотанням прокурора судове засідання перенесли на 27 березня. Слідчий подав запит до Державної прикордонної служби України, аби з’ясувати, чи перетинав Яцишин, який нині перебуває у розшуку, державний кордон», - розповіли у прес-службі.

На попередньому засіданні стало відомо, що Яцишина оголосили у розшук. Апеляційний суд двічі приймав ухвали про застосування до підозрюваного приводу, оскільки він не з’являвся на засідання.

У Житомирському апеляційному суді зараз розглядається апеляційна скарга прокурора стосовно ухвали слідчого судді Корольовського райсуду Житомира про зміну Яцишину запобіжного заходу із тримання під вартою на заставу. Крім того, сторона захисту оскаржує незаконне тримання його під вартою.

На засіданнях, що відбувалися щотижня з 29 грудня, підсудний був відсутній, оскільки спочатку лікувався у приватній клініці «Борис», а згодом з ішемічним інсультом потрапив до лікарні у Нікополі на Дніпропетровщині.

Читайте також: Лідера наркобанди Яцишина доставлять на судове засідання примусово

Начальник ГУНП у Житомирській області В’ячеслав Печененко заявив, що ухвала Корольовського районного суду Житомира про застосування застави звела нанівець масштабну роботу поліції у ліквідації дніпровського злочинного угрупування.

28 липня поліцейські затримали на Житомирщині лідера та учасника одного з найбільших в Україні злочинних наркоугрупувань, до якого входило близько 30 осіб.

31 липня Корольовський районний суд обрав лідеру наркобанди, 44-річному жителю Нікополя Дніпропетровської області Яну Яцишину, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб за організацію замаху на замовне вбивство. Крім того, йому інкримінували незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-