На антихутряний протест у Запоріжжі прийшли волонтери з тваринами

На антихутряний протест у Запоріжжі прийшли волонтери з тваринами

Фото
Укрінформ
У Запоріжжі на площі Фестивальній кілька десятків волонтерів провели акцію "Зніми хутро назавжди".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Друг не шуба", "Ваша примха - їхня смерть", "Тварини, як і ми, хочуть жити!" - за допомогою таких гасел волонтери закликали людей відмовитись від натурального хутра.

Учасники акції підписали звернення до Верховної Ради України про заборону хутрових ферм.

"Більше десятка країн світу відмовились від хутряних ферм (Велика Британія, Австрія, Австралія, Македонія, Болгарія, Словенія, Люксембург, Сербія, Чехія, Хорватія, Японія), ще ряд держав планує закрити такий бізнес протягом 2023-2029 років. А Нідерланди, друга країна за обсягами виробництва хутра норки в ЄС, заборону вводить з 2024 року. Натомість в Україні повністю відсутнє ліцензування хутрових ферм, а їхню діяльність ніхто не контролює. Лише за даними офіційної статистики, щороку в Україні заради хутра вбивають понад 630 тисяч тварин, переважно норок. Закликаємо український парламент покласти край безглуздому вбивству тварин та руйнуванню екології і проголосувати за законопроект 10019", - йдеться у звернені.

Читайте також: Учасники акції "Знімай хутро назавжди!" збирали підписи у Тернополі й Харкові

Антихутряна акція в Запоріжжі / Фото: Смольєнко Дмитро, Укрінформ

Житель Запоріжжя Артем Сафонов рік тому викупив на одній з таких ферм лиса. Вже рік тварина живе в Артема вдома. Лис - не єдина тварина, яку він врятував. "На іншій фермі викупив песця. На жаль, таких ферм в нашій країні дуже багато", - додає волонтер.

Аналогічні акції сьогодні пройшли одночасно у кількох містах країни. Відомо, що проти хутряного виробництва виступили у Дніпрі, Київі, Одесі, Тернополі та Харкові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-