Уже четвертий навчально-практичний центр робочих професій відкрили на Луганщині

Уже четвертий навчально-практичний центр робочих професій відкрили на Луганщині

Укрінформ
Навчально-практичний центр робочих професій відкрито на базі ДНЗ «Сєверодонецький професійний будівельний ліцей» за професією «Електрозварник ручного зварювання, електрозварник на автоматичних та напівавтоматичних зварювальних машинах».

Про це повідомляє сайт Луганської ОДА.

«Цей навчально-практичний центр, який вже четвертий в області, передбачає професійний розвиток майстрів виробничого навчання, викладачів спеціальних дисциплін, учнів та слухачів, підвищення рівня їх кваліфікації, а також дає можливість проводити перепідготовку незайнятого населення за вказаною професією та надавати виробничі послуги», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що обладнання, яким оснащений центр, дозволяє створити умови, наближені до сучасного зварювального виробництва. Відкриття таких навчально-практичних центрів сприятиме появі в регіоні кваліфікованих робітничих кадрів, які задовольнятимуть потребу підприємств різних галузей. Це, у свою чергу, позитивно впливатиме на розвиток економіки Луганської області.

Читайте також: МОН планує змінити ліцензійні вимоги до закладів освіти

На модернізацію та оновлення матеріально-технічної бази з державного бюджету направлено 2 млн 300 тис. гривень. Було придбано сучасне зварювальне обладнання вітчизняних та зарубіжних виробників, проведено семінари-тренінги із залученням представників компаній-виробників з вивчення нових технологій та технічних характеристик нових зварювальних апаратів та тренажерів.

На ремонтні роботи майстерні та навчальних кабінетів центру з обласного бюджету було виділено 600 тис. гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-