Головою ОВК у Дніпрі призначили прихильника «русского мира»

Головою ОВК у Дніпрі призначили прихильника «русского мира»

Укрінформ
Активісти праворадикальної організації С14 з Дніпра провели акцію протесту проти призначення прихильника «русского мира» Віктора Марченка на посаду голови окружної виборчої комісії №24 у місті Дніпро.

Про це повідомив один із членів організації С14 Дніпро Андрій Куліш у Facebook.

«Ми вирішили під'їхати і дізнатися: що це за неподобство? Наша країна відзначає 5-ту річницю загибелі Небесної Сотні, а в Дніпрі на посаду ОВК призначають сепаратиста. Це є плювок в обличчя загиблих і їхнім родинам», - зазначив представник організації С14 Андрій Куліш.

Він повідомив, що активісти прийшли на засідання комісії з метою не допустити, щоб Марченко приступив до виконання своїх обов'язків.

Активіста обурило, що члени комісії ніяк не заперечили проти головування Марченка.

Сам Марченко пояснив, що попередній представник від кандидата на пост Президента, народного депутата Сергія Капліна взяв самовідвід, тоді посаду голови комісії було запропоновано йому і він погодився.

Голову забороненої в Дніпрі окружним адміністративним судом (15 червня 2017 року) організації «Союз радянських офіцерів» Марченка постановою Центральної виборчої комісії від 19 лютого 2019 року призначили головою окружної виборчої комісії з виборів Президента України №24 в Дніпрі. Його кандидатуру на посаду голови окружної виборчої комісії запропонував народний депутат і кандидат в Президенти України Каплін.

Нагадаємо, що в 2014 році Марченко брав участь в сепаратистських мітингах в Дніпрі під прапором РФ. Навесні 2014 року він заявив, що Дніпро - південна столиця Російської імперії. На мітингу люди тримали прапор Росії і прапор громадської організації «Союз Радянських Офіцерів».

Крім того, він заявляв, що російські війська на території так званих «ЛНР» і «ДНР» відсутні, а Крим по праву належить Росії.

Водночас, Каплін, коментуючи сьогоднішню ситуацію на своїй сторінці у Facebook пообіцяв відкликати голову ОВК у Дніпрі.

«Передусім я хочу подякувати громадськості та журналістам, які своєчасно звернули увагу на цю ситуацію, за пильність. Це дало нам змогу встигнути виправити це непорозуміння та відкликати людину, з якою ми не можемо працювати ні з ідеологічних, ні з моральних міркувань. Віктор Марченко, який бачить своє майбутнє в Російській Федерації, може купувати квитки в один бік уже зараз”, - написав Каплін.

Читайте також: Підкуп виборців: поліція відкрила 30 справ, але поки – без підозр

Він нагадав, що на нього свого часу завели кримінальну справу через допомогу євромайданівцям і хотіли зняти депутатську недоторканість.

Каплін наголосив, що на заміну Марченку головою ОВК буде достойник із Дніпра - один із засновників ГО “Євромайдан-Дніпро Костянтин Аксютін”.

Фото: dpchas.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-