На Донеччині ОПОРА навчала поліцейських, як діяти на виборах

На Донеччині ОПОРА навчала поліцейських, як діяти на виборах

Фото
Укрінформ
У Краматорську на Донеччині Громадянська мережа ОПОРА провела для поліцейських навчання щодо дій під час виборів.

Про це 21 лютого повідомили в поліції Донецької області.

«У Краматорську відбувся тренінг «Ефективна поліція - забезпечення законності виборчого процесу» 62 співробітників поліції з усієї області. Поліцейські вдосконалили навички з реагування на різні порушення виборчого законодавства», - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що співпраця поліції та громадської організації покликана забезпечити чесні вибори та у подальшому знизити до мінімуму кількість виборчих правопорушень.

Тренінги пройшли дві групи правоохоронців: працівники підрозділів превенції, які безпосередньо забезпечують охорону громадського порядку на виборчих дільницях, та слідчі, які розслідують правопорушення, пов’язані з виборами.

Читайте також: Вже понад 20 тисяч українців побажали змінити місце голосування

Поліцейські відпрацювали конкретні випадки виборчих правопорушень – як адміністративних, так і кримінальних, та алгоритм дій по кожному з них.

Крім того, співробітники поліції вивчали, як краще співпрацювати з громадськими спостерігачами, представниками медіа під час виборів.

Навчання поліцейських проводиться на прохання керівництва МВС та Національної поліції України. Ініціатива реалізується Всеукраїнською громадською організацією «Громадянська мережа ОПОРА» в рамках проекту «Зміцнення законодавчих та виборчих процесів шляхом посилення громадської участі та надання технічної допомоги», який здійснюється Міжнародною фундацією виборчих систем (IFES) за підтримки британської допомоги від уряду Великої Британії.

Тренінг провів регіональний координатор Всеукраїнської громадської організації "Громадянська мережа ОПОРА" Олексій Кормілецький. Організація займається спостереженням за виборчим процесом вже 15 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-