Підозрюваного в організації замаху на одеського активіста Устименка випустили з СІЗО

Підозрюваного в організації замаху на одеського активіста Устименка випустили з СІЗО

Укрінформ
Підозрюваного в організації замаху на життя лідера Одеського осередку "Автомайдану" Віталія Устименка випустили з СІЗО.

Про це Устименко повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Одного з організаторів нападу на мене випустили з СІЗО - він перебуває на свободі. Тепер сухі факти. Всі свідки у цій справі відмовились свідчити. Просто відмовились. Усі. Так іноді стається. За відсутності у матеріалах справи, скерованої до суду, "організатора" суд може просто виправдати затриманих виконавців Гаврилюка і Руденка. Ніякої злочинної групи, ніякого замовного замаху", зазначив Устименко.

Устименко вважає, що кримінальне провадження остаточно розвалять, якщо розслідування не буде передано зі слідчих структур Нацполіції до СБУ.

"Не існує ніякого окремого провадження по організаторах і замовниках. Просто двом чувакам я не сподобався, і у них в руках якраз опинились заточки. Якщо розслідування справи зі слідчого управління в Одесі не передати іншому слідчому органу - вона буде розвалена", додав лідер одеського осередку "Автомайдану".

Читайте також: Голову одеського Автомайдану затримали на акції протесту

За словами Устименка, йому продовжено заходи з надання держохорони, проте пізніше 6 лютого, як зазначено в наказі: "Черговий наказ видано заднім числом".

Як повідомлялося, за фактом нападу на лідера Одеського осередку "Автомайдану" Устименка відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 115 (замах на вбивство) Кримінального кодексу України. Слідство веде Слідче управління ГУ НП в Одеській області.

Напад скоїли двоє зловмисників ще в червні, коли Устименко вийшов з воріт будівлі Суспільного телебачення, де вів передачу "Тема дня".

За діагнозом лікарів, Устименко отримав закриту черепно-мозкову травму, струс мозку, рублену рану лівої скроні, колото-різану рану лівої сідниці та забій грудної клітини.

Потерпілий, який відбивався від двох нападників, вважає, що зловмисник хотів завдати йому удару в нирки - його врятував друг Михайло Кушнір.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-