У рамках реалізації Стратегії розвитку Луганщини освоїли 2,7 мільярда

У рамках реалізації Стратегії розвитку Луганщини освоїли 2,7 мільярда

Укрінформ
На Луганщині в рамках Стратегії розвитку області було заплановано реалізувати 124 проекти на суму 3,5 млрд грн, вдалося освоїти 2,7 млрд грн.

Такі дані були названі на сьогоднішньому засіданні обласної координаційної ради з питань реалізації в Луганській області проектів, програм та ініціатив Європейського Союзу, Програми розвитку ООН та інших міжнародних організацій, повідомляє прес-служба Луганської обласної державної адміністрації.

«Ми щиро цінуємо підтримку міжнародних донорів під час нашої боротьби з російською агресією. Наша зустріч необхідна для координації спільних дій та обговорення спільного бачення реалізації Стратегії розвитку Луганської області. У цій діяльності міжнародні донори надають нам необхідні ресурси, які дозволяють робити позитивні зміни. І важливо, що населення області ці зміни відчуває», – зазначив очільник області Сергій Філь.

Представник Управління Верховного комісара ООН у справах біженців в Україні Пабло Матеу, у свою чергу, наголосив, що уникнення дублювання проектів у подальшій діяльності є дуже важливим. Та не менш актуальним є напрацювання плану спільних дій.

Читайте також: У селі Кризьке на Луганщині планують створити молодіжний простір

За словами директора Департаменту економічного розвитку ЛОДА Сергія Медведчука щодо підсумків реалізації першого етапу Стратегії розвитку Луганської області до 2020 року та пріоритетних напрямків на 2019-2020 роки, на першому етапі загалом було заплановано реалізувати 124 проектні ідеї на загальну суму 3,5 млрд грн. У підсумку проекти виконані на 2,7 мільярда. На другому етапі, додав він, заплановано реалізувати 57 проектних ідей на 3,2 мільярди гривень.

Одним із пріоритетних напрямів роботи на новому етапі визначено будівництво житла для переселенців і обласної клінічної лікарні третього рівня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-