“Спецоперацію МОЗ” проти кору у Львові підтримали лише 10% батьків

“Спецоперацію МОЗ” проти кору у Львові підтримали лише 10% батьків

Укрінформ
У рамках кампанії масової імунізації дітей проти кору у Львові треба вакцинувати понад 13 тисяч дітей, проте лише 10% батьків дали на це письмову згоду.

Про це повідомив начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб, інформує Львівський портал.

"Ефект від “спецоперації” масової вакцинації школярів буде тоді, коли батьки дадуть згоду, і ми зможемо організовано привести дітей у поліклініки і в короткі терміни провакцинувати. Якщо це розтягнеться на місяці, то діти як хворіли, так і хворітимуть, спалах триватиме. Тому ще раз звертаюся до батьків з проханням дати згоду на вакцинацію", — додав чиновник.

Він наголосив, що у Львові діють 30 локацій із кабінетами щеплень і звернувся до батьків з проханням дати згоду на вакцинацію, дозволити педагогам привести дітей у поліклініки.

Читайте також: Грип та кір "закрили" на карантин понад 200 шкіл на Львівщині

Як повідомляв Укрінформ, у Львівській області, яка є лідером за показниками захворюваності на кір, стартувала кампанія імунізації школярів. Протягом найближчих трьох тижнів планується вакцинувати близько 50 000 дітей. Обов’язкова умова — згода від батьків. У деяких школах щеплення будуть робити мобільні бригади лікарів, а там, де це зручніше, дітей вакцинуватимуть у найближчих амбулаторіях.

Після “спецоперації”у Львівській області аналогічні заходи плануються в інших регіонах. Зокрема, їх уже ініційовано на Вінниччині.

Спеціальні заходи реалізують відповідно до рішення засідання Оперативного штабу Міністерства охорони здоров’я з реагування на ситуацію з поширенням кору, затвердженого наказом МОЗ від 21 грудня 2018 р. № 2401.

За даними МОЗ, у січні 2019 року в Україні на кір захворіли понад 15 тисяч людей, восьмеро померли. Загалом з 2017 року на кір перехворіли понад 73 тисячі осіб, 28 випадків скінчилися летально.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-