Чехія підтримує відкриття офісу Консультативної місії ЄС у Маріуполі

Чехія підтримує відкриття офісу Консультативної місії ЄС у Маріуполі

Укрінформ
Міністр закордонних справ Чеської Республіки Томаш Петршічек вважає за доцільне відкриття офісу Консультативної місії ЄС (EUAM) у Маріуполі Донецької області.

Про це він написав у Twitter.

«ЄС має бути більш активним і мати більш відчутну присутність у регіоні. Ми підтримуємо створення регіонального контактного офісу EUAM у Маріуполі», - зазначив чеський міністр.

Він повідомив, що в понеділок на засіданні Ради ЄС із закордонних справ зі звітом про візит на схід України виступив глава МЗС Данії Андерс Самюельсен. Обидва міністри одночасно відвідали Маріуполь. «Ми були шоковані тим, наскільки серйозна склалася через війну ситуація», - написав Петршічек.

Дипломат також заявив про підтримку його країною санкцій проти РФ за агресію в Азовському морі і повторив вимогу до Росії звільнити захоплених українських моряків.

Крім того, Петршічек нагадав, що сьогодні виповнюється 5 років розстрілу на Майдані, і зазначив, що «таке не повинно повторюватися; кожна країна повинна мати право обирати своє власне майбутнє».

Читайте також: Євросоюз визначив пріоритети економічної підтримки Азова – Могеріні

Як повідомлялося, Консультативна місія Європейського Союзу (EUAM) в Україні офіційно розпочала роботу в Києві 1 грудня 2014 після Революції гідності й отримання відповідного запрошення від уряду України.

Місія надає підтримку державним органам України в реформуванні сектору громадянської безпеки шляхом стратегічних консультацій і практичної підтримки заходів із реформування відповідно до стандартів ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-