На Львівщині масово вакцинують дітей від кору

На Львівщині масово вакцинують дітей від кору

Укрінформ
На Львівщині проводиться масштабна вакцинація дітей проти кору.

Про це під час брифінгу в облдержадміністрації повідомила заступник міністра охорони здоров’я України Ольга Стефанишина.

«Це наша спільна так звана “спецоперація”, яку Міністерство охорони здоров’я України ініціювало на початку січня. Хочу сказати, що спалах кору зараз триває у всьому світі. Але сумне лідерство серед країн Європи займає Україна. Саме тому ми маємо вживати надзвичайних заходів. Кампанія з вакцинації націлена здебільшого на дітей, які пропустили щеплення від кору, паротиту та краснухи у минулому”,- зазначила Стефанишина.

За її словами, у 2017 році, коли розпочався спалах кору, було виявлено близько 800 тисяч дітей, які пропустили планові щеплення. Вони можуть захворіти на кір у будь-який момент. Це зараз спостерігається по всій Україні. Саме щоб захистити цих дітей від кору, починається масштабна вакцинація. Сьогодні стартує її активна фаза.

Як зазначила заступник міністра, якщо у довідці записано, що дитина вакцинована, а батьки знають, що це не так, МОЗ надає можливість таким дітям також бути вакцинованими.

За даними Міністерства охорони здоров`я, Львівщина забезпечена вакциною – на залишку в області є понад 44 тисячі доз. Окрім того, сьогодні розпочинається доставка додаткових доз. На Львівщину надійде ще близько 70 тисяч доз вакцин від паротиту, кору та краснухи виробництва Бельгії. Також наявні вакцини виробництва США. Усі вони безпечні і закуповуються дитячим фондом ЮНІСЕФ.

Вакцинація дітей здійснюватиметься або в школах, або в амбулаторіях, що розташовані близько до шкіл.

Упродовж січня-лютого у школах області проводились загальношкільні батьківські збори, де роз’яснювали усю необхідну інформацію.

Читайте також: За тиждень на кір захворіли понад три тисячі українців

За словами генерального директора Центру громадського здоров’я МОЗ України доктора Володимира Курпіти, за останній місяць по Україні було зроблено 189 тисяч щеплень. Відтак, охоплення вакцинацією зросло більше, ніж у 2 рази.

У Львівській області за останній місяць щеплення зробили понад 12 тисяч осіб.

За інформацією департаменту охорони здоров’я ЛОДА, загалом отримали щеплення проти кору у поточному році 23111 осіб, з них – 13075 дітей віком 6-18 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-