На Закарпатті знову зросла кількість хворих на кір

На Закарпатті знову зросла кількість хворих на кір

Укрінформ
Минулого тижня в Закарпатській області зареєстровано 136 випадків кору, що на 11% більше, ніж за попередній тиждень (136 проти 123 випадків). 86% тих, хто захворів, - діти до 17 років.

Про це повідомляють в Закарпатському обласному центрі здоров'я.

Також в центрі додали, що із 136 хворих 66% не мають щеплень проти кору, а 16% отримали лише 1 дозу вакцини.

Як інформують в Обласному центрі здоров'я, наразі на Закарпатті зареєстровано 20 випадків кору у Перечинському районі, 18 - у Хустському, 14 - в Ужгородському, 12 - у Виноградівському районах та по 10 - у м. Ужгороді, Мукачівському та Рахівському районах, на інших адмінтериторіях виявлено поодинокі випадки (менше 10).

Читайте також: У січні на кір захворіли понад 15 тисяч українців

Із початку 2019 року в області зареєстровано 1020 випадки кору, тобто хворіють 81 особа на 100 тисяч населення. Закарпаття входить в перелік областей з найвищими показниками захворюваності. В зоні ризику перебувають абсолютно усі діти і дорослі, які не отримали профілактичне щеплення.

Медики нагадують, що єдиний спосіб запобігти ускладненням або смерті від кору — вакцинація. Дві дози вакцини забезпечують захист організму від кору, а у разі хвороби — рятують від смертельно небезпечних ускладнень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-