На Закарпатті пам'ять захисників Дебальцевого вшанують панахидою

На Закарпатті пам'ять захисників Дебальцевого вшанують панахидою

Укрінформ
На кладовищах в Ужгороді та Мукачеві військовослужбовці, волонтери та родичі загиблих у понеділок зберуться біля могил військових 128 гірсько-штурмової бригади, які загинули в 2015-му році в боях під Дебальцевим.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив речник 128-ї бригади Богдан Петрик.

“Сьогодні об 11 годині в Ужгороді (на Кальварії) та пізніше в Мукачеві на кладовищах зберуться військовослужбовці, волонтери та родичі загиблих — біля могил військових 128 окремої гірсько-штурмової бригади, що загинули в 2015-му році в боях під Дебальцевим”, - сказав він.

На честь загиблих воїнів на кладовищі відслужать панахиди, а також їм віддадуть військову честь — пострілами в небо.

Дебальцівський плацдарм — епізод війни на сході України за місто Дебальцеве, яке є великим залізничним вузлом і лежить на автошляху міжнародного значення М04, що поєднує Луганськ з Донецьком. Упродовж лютого 2015 року бої в цьому місці були особливо запеклими, втрати через обстріли російських терористичних військ обчислювалися сотнями. Найбільше втрат було серед військових 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади, яка дислокувалася на тій території.

Читайте також: У Києві відбувся марш на честь захисників Дебальцівського плацдарму

За офіційними даними, у період з 15 січня по 18 лютого 2015 року в боях у районі Дебальцевого загинули 110 бійців, 270 отримали поранення, 18 зникли безвісти, 7 потрапили в полон. Масовий відхід з Дебальцівського плацдарму українських військових став найбільшим за історію війни на Сході України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-