Підозрюваного у замаху на вбивство у Запоріжжі взяв на поруки народний депутат

Підозрюваного у замаху на вбивство у Запоріжжі взяв на поруки народний депутат

Укрінформ
Орджонікідзевський районний суд Запоріжжя звільнив підозрюваного у розстрілі бізнесмена та його водія під особисту поруку народного депутата Володимира Парасюка.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав перший заступник голови Національної поліції В'ячеслав Аброськін.

"23 травня 2018 року двоє невідомих розстрілюють з автоматичної зброї по вул. Каширське шосе в Запоріжжі автомобіль, у якому знаходився місцевий підприємець та його водій. Підприємець отримав кульове поранення. Злочинці з місця події зникли на мотоциклі, залишивши зброю. Протягом тривалого часу проводились заходи з метою встановлення злочинців. Вчора працівники поліції затримали одного із виконавців, зібрана обґрунтована доказова база щодо його причетності саме до безпосередньої участі. Але Орджонікідзевський районний суд Запоріжжя звільнив підозрюваного під особисту поруку народного депутата", - зазначив Аброськін.

За його словами, виникає питання, чи потрібно й надалі шукати причетних до злочину.

Як стало відомо, на поруки підозрюваного взяв депутат Володимир Парасюк. Своє рішення він пояснив тим, що затриманий, як і він, є учасником АТО.

Читайте також: Суд пояснив, чому звільнив з-під варти підозрюваного у пораненні копа

Підозрюваний є жителем Дніпропетровської області, 1991 року народження. У січні цього року його було оголошено у розшук та отримано ухвалу слідчого судді на доставлення для обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. 14 лютого оперативники та слідчий затримали фігуранта у Києві. Крім того, поліцейські провели ряд одночасних обшуків та вилучили речові докази.

Триває розслідування кримінального провадження за ознаками ч.2 ст.15 (замах на злочин), ч.2 ст.115 (умисне вбивство) та ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-