Марина Порошенко та голова Київської ОДА підписали Хартію про освіту

Марина Порошенко та голова Київської ОДА підписали Хартію про освіту

Укрінформ
Марина Порошенко та голова Київської ОДА підписали Хартію міжнародного саміту «Стратегічне партнерство: Освіта. Наука. Влада».

Дружина Президента України, голова Фонду Порошенка Марина Порошенко разом із головою Київської обласної державної адміністрації Олександром Терещуком, директором департаменту освіти і науки КОДА Вірою Роговою та Президентом Національної академії педагогічних наук України Василем Кременем підписали Хартію міжнародного саміту «Стратегічне партнерство: Освіта. Наука. Влада». 
Відповідна Хартія підписана у п’ятницю, інформує прес-служба Глави держави.

Як зазначається, “підписаним документом проголошено намір формувати у молодого покоління патріотизм і активну громадянську позицію, а також сприяти розбудові системи інклюзивного навчання, реформуванню інституційного догляду та вихованню дітей”.

Серед напрямків співпраці – розробка Стратегії розвитку позашкільної освіти Київської області, модернізація професійної та вищої освіти й інтеграція освіти Київщини у світовий простір.

«Освіта – визначає ступінь розвитку держави, інклюзивна ж освіта визначає ступінь розвитку суспільства, в якому ми живемо. А це – рівень підтримки один одного, рівень гуманності й толерантності у ставленні до «не таких, як ти сам», - зазначила Порошенко.

Читайте також: В Україні кожна четверта школа вже інклюзивна — Марина Порошенко

Повідомляється, що серед учасників саміту – керівники закладів освіти та наукових установ, директори інклюзивно-ресурсних центрів, представники міжнародних організацій, дипломати, члени Малої академії наук України, громадських організацій та батьки.

Хартію напрацьовано за результатами діалогових платформ на базі закладів освіти Київської області, що проходили напередодні саміту.

Фото: прес-служба Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-