Голова Херсонської ОДА обговорив проблеми переселенців із турецьким генконсулом

Голова Херсонської ОДА обговорив проблеми переселенців із турецьким генконсулом

Укрінформ
Голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв вперше зустрівся з генконсулом Туреччини в Одесі Садіном Аййилдизом. 

На зустрічі, зокрема, обговорили питання будівництва житла для вимушених переселенців з Криму, повідомляє прес-служба Херсонської ОДА.

"12 лютого відбулась офіційна зустріч голови Херсонської обласної державної адміністрації Андрія Гордєєва з генеральним консулом Республіки Туреччина в Одесі Садіном Аййилдизом, який вперше відвідав Херсон. У ході діалогу сторони порушили питання щодо будівництва житла для переселенців з анексованого Криму на території Херсонської області", - йдеться у повідомленні.

Гордєєв зауважив, що Херсонщину також цікавить досвід Туреччини у медичній сфері. Адже технології та методики цієї країни, які використовуються у лікуванні, є одними з найкращих у світі. Так, очікується підтримка щодо імпортування циклотрону зі Стамбула для Херсонського обласного онкологічного диспансеру.

Генеральний консул зазначив, що регіон є дуже важливим для Туреччини, адже на території Херсонської області проживає велика кількість турків, регіон є туристично привабливим і має потужний аграрний потенціал.

Читайте також: З Херсона в Стамбул: українці переймають у Туреччини туристичний досвід

Аййилдиз наголосив, що Туреччина завжди готова підтримувати та співпрацювати з Херсонщиною, і висловив надію на скоріше підписання договору про вільну торгівлю, яке сприятиме розвитку економіки двох країн.

«Наразі ми відновлюємо імідж Херсонщини після окупації Криму, тому для нас дуже важлива допомога іноземних колег. Дякуємо Туреччині за підтримку Меджлісу, що діє на території країни, а також за чітку позицію щодо окупованих територій України», - підсумував Гордєєв.

Фото: Херсонська ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-