На Сумщині близько 200 тисяч сімей отримають субсидії готівкою

На Сумщині близько 200 тисяч сімей отримають субсидії готівкою

Укрінформ
У березні 188 тисяч сімей на Сумщині отримають субсидії готівкою.

Про це 11 лютого під час апаратної наради в Сумській облдержадміністрації повідомила заступник директора обласного департаменту соціального захисту населення Людмила Мусіяка, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вже у березні цього року 188 тисяч жителів Сумської області отримають субсидії готівкою. Тим сім’ям, які беруть участь у монетизації, не потрібно буде щомісяця сплачувати свій обов’язковий платіж окремо за кожен вид послуги. Держава через Ощадбанк сплачуватиме частину "комуналки" в межах виділеної субсидії та соціальних норм, а субсидіанти доплачуватимуть другу частину рахунка", - зазначила посадовець.

Читайте також: Навесні одночасно працюватимуть два механізми для субсидій

Вона нагадала, що наступний етап монетизації субсидій очікується у травні. З 1 травня 2019 року монетизація торкнеться тих, хто отримує субсидію чи пільгу вже багато років, в тому числі користується допомогою в літній період.

А з 1 жовтня 2019 року запрацює повномасштабна монетизація, коли кожен, хто є одержувачем житлової субсидії, отримуватиме за результатами опалювального сезону готівкою все, що було заощаджено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-