У Мукачеві невакцинованим дітям заборонять відвідувати дитсадки та школи

У Мукачеві невакцинованим дітям заборонять відвідувати дитсадки та школи

Укрінформ
У місті Мукачеві на Закарпатті дітям, які не отримали планову вакцинацію, заборонять із наступного тижня відвідувати навчальні заклади — через ускладнення епідситуації із захворюваності на кір.

Про це повідомляють в прес-службі Мукачівської міськради.

"В Мукачеві дітям, які не отримали планову вакцинацію, заборонять відвідувати навчальні заклади — через ускладнення епідситуації із захворюваності на кір в краї. Цю практику планують ввести в місті з наступного тижня. Наразі управління освіти, молоді та спорту та відділ охорони здоров'я міськвиконкому розроблятимуть відповідні рішення" - йдеться у повідомленні. Як пояснюють у Мукачівській міськраді, пропонується заборонити відвідувати школи, дитсадки, заклади позашкільної освіти, мистецькі школи дітям, які не отримали профілактичних щеплень згідно з календарем щеплень, в тому числі проти кору.

Читайте також: Розенко про кір: Є абсолютно чіткі критерії, коли оголошується епідемія

При цьому допускатимуть до закладів лише вихованців, у яких буде в наявності довідка закладу охорони здоров’я про отримання профілактичних щеплень. Як зазначається, наразі у комунальному некомерційному підприємстві "Центр первинної медико-санітарної допомоги" достатньо вакцин для проведення всіх необхідних щеплень. Батькам невакцинованих дітей рекомендують звертатися до своїх сімейних лікарів та до фахівців Центру. У міськраді нагадали, що згідно зі статтею 15 Закону України "Про захист населення від інфекційних хвороб", "дітям, які не отримали профілактичних щеплень згідно з календарем щеплень, відвідування дитячих закладів не дозволяється".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-