Окупанти надіслали в поліцію Донеччини 10 фейків про порушення виборчого процесу

Окупанти надіслали в поліцію Донеччини 10 фейків про порушення виборчого процесу

Відео
Укрінформ
На Донеччині зареєстровано 10 фейкових повідомлень стосовно порушень під час виборчого процесу, які створені країною-агресором Росією.

Про це сказав начальник ГУНП в Донецькій області Микола Семенишин під час міжвідомчої відеоселекторної наради, що пройшла під головуванням радника міністра внутрішніх справ України Івана Варченка, повідомляє поліція Донецької області.

«На Донеччині зареєстровано 10 фейкових повідомлень стосовно виборчого процесу. Всі вони створені країною-агресором», - йдеться у повідомленні.

Семенишин заявив, що поліція чітко бачить, що по кримінальному провадженню по факту підкупу виборців фейкове повідомлення було сформоване на тимчасово окупованій території. «Я вимагаю ретельного моніторингу соціальних мереж для оперативного реагування на всі повідомлення та негайного спростування фейкових», - звернувся він до підлеглих.

Читайте також: У ЄС проведуть навчання з протидії дезінформації на виборах

В цілому ж на території Донецької області сьогодні є взаємодія зі всіма штабами кандидатів у Президенти України, констатували правоохоронці.

Як зазначено в повідомленні, загалом з початку передвиборчої кампанії поліцейські зареєстрували 37 повідомлень про порушення, за двома з яких розпочато кримінальні провадження за ч.2 ст.160 (Підкуп виборця) та ч.2 ст.296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-