Військові водолази у Чернігові вчаться розмінуванню під кригою

Військові водолази у Чернігові вчаться розмінуванню під кригою

Укрінформ
У Чернігові, на базі 8-го навчального центру Державної спеціальної служби транспорту Міністерства оборони України, розпочався триденний науково-технічний семінар з виконанням водолазних занурень в умовах низьких температур та під кригою.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив спеціальний кореспондент інформаційного агентства Міноборони України в м. Чернігові підполковник Олександр Штупун.

"У заході беруть участь близько 50 фахівців водолазної справи Збройних Сил України та структурних підрозділів сектору безпеки й оборони з усіх куточків нашої держави", - зазначив він.

За словами офіцера, на семінар прибули також іноземні гості, зокрема, представник німецької компанії Drӓger Олівер Шірк. Під час теоретичних занять він продемонстрував зразки професійних універсальних водолазних апаратів відкритої схеми дихання, ознайомив із технологією їх використання.

Читайте також: Прикордонники в Азовському морі відпрацювали відбиття нападу

Штупун зазначив, що німці належать до числа лідерів виробництва професійного підводного обладнання. На семінарі українські водолази випробують ці апарати під час здобуття практичних навичок виконання робіт в умовах низьких температур та під кригою. Навчання спрямовані на підготовку спеціалістів із підводного розмінування.

У перші два дні водолази ознайомляться з новітніми зразками техніки, а третього дня проведуть занурення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-