У Кривому Розі від кору померла 46-річна жінка

У Кривому Розі від кору померла 46-річна жінка

Укрінформ
У Криворізькій міській інфекційній лікарні від ускладнень після кору померла 46-річна жінка.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили в департаменті охорони здоров’я Дніпропетровської обласної державної адмінітсрації.

«Жінка працювала у сфері торгівлі. Госпіталізували її до відділення інтенсивної терапії 29 січня у тяжкому стані. Кір діагностували з моменту госпіталізації, лікування призначили згідно з протоколом, але врятувати пацієнтку не вдалося», - зазначили в департаменті.

Як пояснила головний лікар Криворізької інфекційної лікарні Олена Партоєва, кір спровокував у пацієнтки ускладнення - пневмонію. Також стан жінки погіршило й те, що вона мала гіпертонічну хворобу. Пацієнтка захворіла 21 січня, 29-го її госпіталізували у відділення інтенсивної терапії.

Також у департаменті запевнили, що медзаклади Дніпропетровщини повністю забезпечені якісними вакцинами від кору. Діти отримують їх безкоштовно. Якщо медпрацівники або викладачі до 30 років контактували з хворим на кір, вони також можуть вакцинуватися безкоштовно. Іншим дорослим спочатку варто проконсультуватися із сімейним лікарем. Він визначить, чи необхідне їм щеплення. Якщо так, то вакцину можна купити в аптеці, зазначили в департаменті.

Читайте також: За тиждень на кір захворіли понад 3 тисячі українців, одна людина померла

Як повідомлялося, торік у Дніпропетровській області захворіли на кір близько тисячі осіб. Летальних випадків не було.

Тим часом з початку цього року по всій Україні вже зафіксовано 15 тисяч випадків захворювання на кір. Станом на 25 січня 2019 року, за даними МОЗ, від ускладнень кору померло шестеро українців. У 2018 році кір забрав 16 життів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-