У Луцьку голови ОТГ заснували

У Луцьку голови ОТГ заснували "Волинську економічну лігу"

Децентралізація
Укрінформ
У Луцьку відбулися установчі збори Асоціації органів місцевого самоврядування Волинської області «Волинська економічна ліга», яку заснували голови 12 об'єднаних тергромад області.

Про це повідомляє прес-служба Волинської ОДА.

"Установчі збори Асоціації органів місцевого самоврядування Волинської області «Волинська економічна ліга» відбулися сьогодні, 1 лютого 2019 року. Захід організований ініціативною групою голів об`єднаних територіальних громад Волинської області", - йдеться у повідомленні.

Головою новоствореної організації обрали Любешівського селищного голову Олега Куха, секретарем - голову Жидичинської ОТГ Галину Матвіюк. Місце розташування Асоціації – село Підгайці, вулиця Шкільна, 30.

«Волинська економічна ліга» створена на основі партнерства між об’єднаними територіальними громадами з метою визначення та комплексного вирішення проблем розвитку Волинської області. Наразі керівники 12-ти об`єднаних територіальних громад об’єдналися для розробки спільної стратегії економічного розвитку. Опісля до «Волинської економічної ліги» зможуть долучитися усі бажаючі громади.

Голова Кух заявив, що "Ліга" стане сталою демократичною інституцією, яка ефективно представлятиме інтереси всіх об`єднаних громад на всіх рівнях та виконуватиме функції експертно-аналітичного центру соціально-економічного розвитку ОТГ області.

Читайте також: Громади Чернігівщини підтвердили свою фінансову спроможність

"В подальшому ми розраховуємо на плідну співпрацю з органами державної влади, народними депутатами України та представниками бізнесу. Є в нас плани і на міжнародне партнерство", - зазначив Кух.

Експерт з економічного розвитку, а за сумісництвом і виконавчий директор Асоціації «Волинська економічна ліга» Анатолій Банера зауважив, що ВЕЛ – це перша в Україні організація такого типу. Він наголосив, що вона аполітична та стосується лише розвитку громад.

"Ми спільно з головами ОТГ напрацювали стратегічні пріоритети Асоціації. Ця структура планує базуватися на трьох китах. Перший – це лобіювання та представлення інтересів місцевого самоврядування на різних рівнях. Другим китом «Волинської економічної ліги» ми визначили сприяння сталому економічному розвитку наших громад. Організація стане «банком знань» наших громад. А третій кит – муніципальна співпраця. Співпраця громад між собою, з іншими Асоціаціями, народними депутатами", – повідомив Банера.

Фото: voladm.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-