У Чернівцях відкрили перший інклюзивно-ресурсний центр для дітей

У Чернівцях відкрили перший інклюзивно-ресурсний центр для дітей

Фото
Укрінформ
На одній з центральних вулиць Чернівців відкрили перший у місті інклюзивно-ресурсний центр для дітей з особливими потребами.

"Перший у Чернівцях інклюзивно-ресурсний центр відкрили сьогодні на вулиці Міцкевича. Він створений з метою надання послуг дітям з особливими освітніми потребами та забезпечення їм права на освіту. Тут матимуть змогу навчатися діти віком від 2 до 18 років", - йдеться у повідомленні.

У центрі облаштовано три кабінети, у яких спеціалісти працюватимуть з дітьми. Кожен кабінет оснащений відповідно до вимог фахівців. 

Читайте також: Кількість дітей в інклюзивних класах подвоюється щороку

Там є і спортивне обладнання: гімнастичні м’ячі, лазанки, тренажери та басейн з кульками. Також для розвитку дітей у центрі встановили дошку, де діти матимуть можливість малювати піском.

"Фахівці інклюзивно-ресурсного центру надаватимуть корекційно-розвиткові послуги дітям з особливими освітніми потребами, які навчаються у закладах дошкільної, загальної середньої та професійно-технічної освіти (не відвідують навчальні заклади) та не отримують відповідної допомоги", - додали у міськраді.

Фото: chernivtsy.eu

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-