На Дніпропетровщині перепоховали воїна, який загинув під Іловайськом

На Дніпропетровщині перепоховали воїна, який загинув під Іловайськом

Фото
Укрінформ
У селі Широка Дача Широківського району Дніпропетровської області напередодні перепоховали сержанта 17 окремої танкової Криворізької бригади Олега Алексанича, який загинув під Іловайськом.

Про це повідомили у прес-службі Оперативного командування «Схід» Збройних Сил України у Facebook.

«На кладовищі села Широка Дача Широківського району Дніпропетровської області перепоховали сержанта 17-ої окремої танкової Криворізької бригади Олега Алексанича. У останній шлях воїна провели рідні та близькі, бойові побратими, сусіди, жителі не лише із рідного Олежчиного села Вишневого – люди з’їхалися з Широківщини та Кривого Рогу», - йдеться в повідомленні.

21-річний командир бойової машини - командир відділення Олег Алексанич разом з братом виходив з оточення під Іловайськом.

У роковий день 29 серпня 2014 року, згідно свідчень очевидців, Олег з побратимами їхав у машині «Газель», що супроводжувала броньовану групу 17-ї танкової та 93-ї механізованої бригад.

Неподалік від Новокатеринівки колона потрапила під перехресний вогонь російських танків, броньованих машин та піхоти. Сержант Алексанич отримав важке порання. Товариші витягли його з «Газелі» і надали першу допомогу. Подальша доля хлопця була невідомою.

Саме тому родина кілька років плекала надію, що Олег живий, хоча тіло людини, схожої на нього, ще 31 серпня 2014 року було забрано 8-ю медротою та доставлено до моргу Запоріжжя. А на початку вересня 2014 року на місці загибелі Олега працювали пошуковці Місії «Евакуація-200» («Чорний тюльпан»), які знайшли паспорт Алексанича - він був переданий родині.

Зазначається, що кілька років про остаточну ідентифікацію Олега дбали офіцери Управління цивільно-військового співробітництва та працівники Національного військово-історичного музею України. Експертиза ДНК, проведена нещодавно, підтвердила, що Олег загинув.

Читайте також: У метро Харкова з'явився вагон з фотографіями загиблих на Донбасі воїнів

Знайдений на полі бою військовий квиток сержанта військові передадуть на зберігання до Національного військово-історичного музею України.

Фото: Оперативне командування "Схід" ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-