Куць: Намагання окупантів розділити КП

Куць: Намагання окупантів розділити КП "Вода Донбасу" - тема для "Мінська"

Укрінформ
Донецька обласна державна адміністрація є власником Комунального підприємства «Вода Донбасу» і розглядає цю компанію, як єдину по всій території області, у тому числі й на окупованій її частині.

Про це на своїй сторінці у Facebook заявив голова Донецької військово-цивільної обласної адміністрації Олександр Куць.

«Донецька обласна державна адміністрація, яка є власником КП «Вода Донбасу», наполягає на тому, щоб при проведенні аудиту, а також у подальшому при модернізації системи водопостачання Донеччини, компанію розглядали як єдину по всій території області (у тому числі й на окупованій її частині)», - наголосив очільник області.

Він зазначив, що Україна обурена заявами терористів щодо можливого переходу частини комунального підприємства «Вода Донбасу» під контроль окупаційної влади так званої «ДНР», і розцінює їх як «намагання дестабілізувати ситуацію в області».

Куць повідомив, що з цього питання чітку позицію Донецької облдержадміністрації висловив його перший заступник Євген Вілінський під час зустрічі з головою делегації Міжнародного Червоного Хреста в Україні Аланом Ешліманном.

Читайте також: У шести тергромадах Донеччини влітку можуть пройти перші вибори

Ешліманн заявив, що поділяє занепокоєння української влади, оскільки не розуміє, як можна розділити компанію. Він зазначив, що Червоний Хрест готовий провести аудит компанії «Вода Донбасу» для того, щоб оцінити потреби з модернізації системи водопостачання області.

Куць підкреслив, що українська влада з гуманітарних міркувань ніколи не розглядала питання водопостачання як елемент тиску на окупаційну владу.

«Ми прекрасно розуміємо, що на тій території живуть наші громадяни. Заяви ж окупантів про «створення республіканського підприємства» розцінюємо саме як спроби шантажу України і їхні намагання підвищити ставки у переговорному процесі. Безумовно, ці зухвалі незаконні дії мають бути предметом розгляду у Мінську», - заявив керівник Донеччини.

 Фото: Facebook /oleksandrkuts

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-