У Чернівцях пікетувальники

У Чернівцях пікетувальники "витіснили" депутатів із міськради

Фото
Укрінформ
Підприємці ринку "Буковинський" заблокували трибуну та зірвали роботу сесії, оскільки депутати прийняли не таке рішення, яке хотіли пікетувальники.

Про це з сесійної зали повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На місці нашого ринку планують зводити торговельний комплекс. А це значить, що сотні людей залишаться без робочих місць! При тому, що ті кіоски, у яких ми зараз торгуємо, будували ми самі. Поки триватиме будівництво, ми залишимося без роботи. А в новому комплексі торгові площі будуть не по кишені дрібним підприємцям", - роз'яснив ситуацію з трибуни в сесійній залі підприємець, голова ради ринку «Буковинський» Валерій Бордіян.

Читайте також: Під Чернівецькою міськрадою - одразу три пікети

Більше сотні підприємців прийшли на сесію, аби відстояти своє право на роботу і торгові місця. Люди пояснили, що готові піти на компроміс і погодитися на оренду землі, але строком на 3 роки і без права будівництва. Вони зауважили, що не підуть із сесійної зали, поки не буде прийняте рішення на їх користь.

Натомість, секретар Чернівецької міської ради Василь Продан виніс пропозицію підтримати поданий на сесію проект, згідно з яким земельну ділянку передавали в оренду на 15 років, проте заборонити будувати тут впродовж 5-ти років. 29 депутатів підтримали таке рішення.

Таке рішення не сподобалося пікетувальникам, які спочатку заблокували трибуну сесійної зали, а потім намагалися заблокувати приміщення сесійної зали.

Секретар Чернівецької міської ради оголосив перерву в роботі сесії до 16 години. Протестувальники все ж таки випустили депутатів із зали, але самі залишились чекати продовження сесії.

Сьогодні зранку сесію Чернівецької міської ради пікетували одразу три групи протестувальників - підприємці, водії та учасники бойових дій.

У Чернівцях пікетувальники зірвали роботу сесії міськради / Фото: Віталій Олійник. Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-