Суд відправив у СІЗО росіянина, який влаштував стрілянину у Бердянську

Суд відправив у СІЗО росіянина, який влаштував стрілянину у Бердянську

Укрінформ
Суд обрав напередодні запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для громадянина РФ, який стріляв у людей в лікарні Бердянська Запорізької області.

Про це сьогодні повідомляє прокуратура Запорізької області.

“Слідчим суддею Бердянського міськрайонного суду по відношенню до зловмисника, який стріляв в людей у будівлі лікарні в Бердянську, обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, без можливості внесення застави”, - йдеться у повідомлені.

Досудовим слідством встановлено, що нападник є особою, раніше неодноразово судимою та території РФ за вчинення різного роду кримінальних правопорушень (зокрема, злочинів проти статевої свободи та недоторканості, проти життя та здоров’я, а також проти авторитету органів державної влади та місцевого самоврядування).

В Україні він перебуває незаконно. Ще в вересні минулого року було прийнято рішення про примусове видворення його за межі території України.

Як повідомляв Укрінформ, 26 січня 41-річний громадянин РФ, знаходячись у стані алкогольного сп’яніння, зайшов до приміщення реанімаційного відділення Бердянської міської клінічної лікарні. Там він зачинився у туалеті та намагався самостійно ввести ін’єкцію знеболювального. Медичний персонал викликав охорону.

Читайте також: У Києві сталася стрілянина, є поранений

Коли охоронець намагався зайти до чоловіка, той дістав пістолет та вистрелив охоронцю в обличчя. Отримавши рвану рану лівої щоки, охоронець вибіг з туалету. Після чого, вже в коридорі, правопорушник здійснив ще два постріли у потилицю потерпілому, завдавши йому 2 сліпих кульових поранення.

Потім, зловмисник чотири рази вистрелив у відвідувачів, що знаходились у коридорі та намагався втекти. Його затримали.

У той же день йому вручили повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч.4 ст.296 КК України.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні продовжується.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-